Sidste Nyt
Skrevet af bjarne d. Januar 06 2013 06:05:32
Kæmpetun solgt for 10 millioner kr.

Udvidet nyhedstekst
En stor blåfinnet tun topper salgslisten på en auktion i Japan med en pris på hele 1,8 millioner dollar - eller 10,3 millioner danske kroner.Den 222 kilo tunge fisk, som er fanget ud for Japans nordlige kyst, blev lørdag sat under hammeren på Japans berømte Tsukiji-fiskemarked, som optræder i flere turistbøger.
Prisen for fisken er næsten tre gange højere end rekordsalget fra sidste år, hvor en enkelt fisk blev solgt for 3,7 millioner kroner.

Det var direktøren i den populære kæde Sushi-Zanmai, som tømte tegnebogen.
- Mine kunder siger, at de igen i år vil spise Japans bedste tun, og jeg ville derfor indfri deres forventninger, lyder det fra direktøren Kiyoshi Kimura, som også sidste år købte den dyreste tunfisk.

- Med denne gode tun håber jeg på, at jeg kan få humøret højt i Japan, tilføjer han.

Kiloprisen for den populære sushi-fisk lander altså på omkring 45.000 kroner - det vil sige, at restaurantgæster må slippe små 2000 kroner for en enkelt skive af kæmpefisken.
Sushi-direktøren har dog planer om at sælge tunen for en mere realistisk pris på 25 kroner per portion til fordel for kunderne, men med et stort tab til følge, rapporterer lokale medier.

Den blåfinnede tun er normalt den dyreste på fiskemarkedet. Japans borgere spiser omkring 75 procent af hele verdens fangst af blåfinnede tunfisk.

Men årtier med overfiskeri truer den eftertragtede fisk. Flere vestlige lande har derfor indført et forbud mod at fange den blåfinnede tun i Atlanterhavet.